Home · Artikelen · Downloads · Forum · Weblinks · Nieuwscategorieën
Navigation
Home
Artikelen
Downloads
FAQ
Forum
Weblinks
Nieuwscategorieën
Contact
Fotogallerij
Zoeken
Inloggade användare
Gäster: 1
Inga användare inloggade

Antal registrerade användare: 21
Senast registrerade användare: RonXDekKi
Seminarium 18 april‏
Seminarium 18 april‏
Den 18/4-2009 kommer att anordna halvdag Kurdocide Watch - CHAK konferens, där vi belyser och diskutera halabja och anfall ur olika perspektiv. Vi kommer starta konferensen med ett koppel av kurdisk musik. Därefter kommer tre personer i en panel diskutera och föreläsa om anfall och halabja ur olika perspektiv. Förutom filmvisning och föreläsningar även vi kommer att hedra 10 personer som har länge jobbat och uppmärksammat kurdfrågan, halabja och anfall som folkmord. Vi på härmed bjuder in dig till konfer Kurdocide Watch - CHAK ensen och hedra din kamp för erkännandet av den kurdiska folkmord. Vi vill att du deltar i konferensen och ta emot Kurdocide Watch - CHAK hederspris.
Följande politiker, läkare, kulturpersonligheter kommer att tilldelas the center of halabja and anfalls pris för deras arbete för att uppmärksamma kurdfrågan, halabja och anfall
1- Helena Svantesson, läkare från Lund
2- Gösta Ekman, känd skådespelare och regissör och kulturpersonlighet
3- Stefan Hjerten, journalist
4- Lars Ohly, vänsterledare
5- Bodil Ceballos , riksdagskvinna från miljöparitet
6- Ulla Hofman, Riksdagskvinna för vänsterpartiet
7- Murad Artin, fd riksdagsmän
8- Jacob Johansson, riksdagsman för vänsterpartiet
9- CH Harmansson, fd, vänsterledare
10- Annie Johansson : Riksdags kvinna från Center partiet
Värmt välkommen
Kurdocide Watch - CHAK
Datum: 18/04-2009
Plats: ABF Stockholm
Tid: 12.00 -16.00
This is the new name of CHAK approved by the annual conference of CHAK 24-25 of January 2009. The old name was The Center of Halabja Against Anfal and Genocide of Kurdish People.


Seminarium om kurdernas situation i Syrien och i Syriska-Kurdistan 12 mars
Seminarium om kurdernas situation i Syrien och i Syriska-Kurdistan 12 mars
Miljöpartiets migrationspolitiska talesperson Bodil Ceballos bjuder in till seminarium
om kurdernas situation i Syrien och Syriska-Kurdistan den 12 mars 2009.

Tid: Torsdag 12 mars 2009, kl 09.00 – 13
Plats: Bååtska Rummet, Munkbron 17, Gamla Stan
Anmälan till: info@pyd.se.
melazgirt@hotmail.com
tel: 070 756 05 46 Mirza
Under seminariet kommer bland annat följande huvudpunkter att tas upp:

• Diskussioner om nuvarande läget för demokratiska och mänskliga rättigheter i allmänhet och kurdernas situation i synnerhet i Syrien
• De statslösas situation i Syrien
•Det nya så kallade dekretet 49- som i korthet kräver ”tillstånd” för att köpa, bygga bostäder och anläggningar i kurdiska områden som har sitt ursprung i dekret Nr 193 från 1962 då många kurder i syriska Kurdistan tvångsförflyttades och ersattes av araber. Vilket var startskottet för arabiseringen av området.
• kurdiska politiska fångars situation i syriska fängelser.

Varmt välkomna!

Partiya yektiya demokratik PYD

Ämne: Assyrier / syrianernas situation i Mesopotamien
Hemsida: www.eurokurd.net
E-post: zarathustra_news@comhem.se

Ämne: Assyrier / syrianernas situation i Mesopotamien
Intervju: Ordförande för Mesopotamiska institutet Jan Beth-Jawoce
Datum: Januari 2009, nr. 11

Assyrier/syrianernas situation i Mesopotamien
Gabar Çiyan / Zarathustra News

Kan du presentera dig själv?
Jag heter Jan Beth-Şawoce. Jag föddes 1955 i Turabdin i norra Mesopotamien. Jag kom till Sverige som politisk flykting 1975. Sedan jag kom till Sverige jag har varit aktiv i olika mesopotamiska föreningar.

När grundades Mesopotamiska institutet? Vilka mål har den?
Mesopotamiska institutet grundades 1998. För närvarande, institutet har en samling av böcker på olika språk för de intresserade om olika etniska, religiösa och kulturella folkgrupper i Mesopotamien. Samlingen finns på Södertörnshögskola i Flemingsberg. Flemingsberg ligger utanför Stockholm.
Naturligtvis en av institutets mål är att samla in båda nya och gamla böcker om Mesopotamien. Institutet ger ut böcker på svenska om Mesopotamiens moderna språk och historia.

Assyriska/syrianska språket är en av Mellanösterns och t o m en av världens gamla språk. Vilket läge har språket nu? Hur kan man bevara språket? Kan man utveckla det?
Under historiens gång vi har haft olika klassiska och moderna språk med gammal ortografi [alfabet]. Bland de klassiska språk som vi har Edessas [vi kallar den för Urhoy] syriska är välkänd bland lingvister och vetenskapsmän.
Sedan kristendomens etablering i staden Edessa som i ligger i norra Mesopotamien, på år 37 e.Kr., kom kristendomen till olika delar av världen. Edessas eget språk kallades för syriska. Edessa hade universitet och lockade många studenter från olika delar av världen. De utexaminerade studenter kom till sina hemtrakter med kunskaper i olika ämnen och bland de det syriska språket.
Från Edessa missionerade assyrier för kristendomen. Missionärer kom från Mesopotamien till olika delar i världen. Dit missionärer kom först de etablerade kyrkoförsamlingar.
Asayishs omänskliga behandlingar måste stoppas!

Asayishs omänskliga behandlingar måste stoppas!

Den kurdiska Asayish (kurdiska säkerhetsstyrkorna) i Sulemani greps flera medlemmar av CHAK organisationen (13 december 2008) för att utfärda ett offentligt uttalande som fördömer de turkiska och iranska bombningarna av Kurdistan.

Sulemani kontrolleras av den irakiska presidentens politiska grupp, PUK, och Asayish av Sulemani som kontrolleras av PUK.

De gripna aktivisterna är: Mohammad Bakr, Karwan Salar, Taha Serspi, Mesture Mohammad och Hemin Hamaali. De sitter i fängelse utan rättsligt skydd. Asayish personals behandling mot CHAKs medlemmar har inte varit bra.

CHAK medlemmar greps av Asayish i staden Sulemani pga. ett uttalande mot turkiska och iranska bombardemang. Aktivisterna skrev ett uttalande, där de fördömde bombningarna mot kurdiska civila byborna och krävde omedelbart stopp för bombningarna. De delade ut flygblad till människor i Sulemani.

”Man följer efter mänskliga rättigheter i regionen”, menar Kurdiska Regionala Regeringen i sitt uttal, men andra sidan arresterar de människorätts aktivister utan juridiskt grund.

Efter kvarhållanden utfärdade CHAK ett uttalande som fördömer fängslandet av medlemmar, och bad Sulemanys –Asayish att frige fångarna omedelbart, men CHAK väntar fortfarande utan respons.

CHAK är orolig för dessa medlemmar: Deras situation i fängelse, och orättvisa behandlingar som kan förekomma både i fängelse, och domstol.

Vi ber alla människorättsaktivister och organisationer att kräva av kurdiska regionala regeringen att följa efter mänskliga rättigheter, samt frige människorättsaktivister omedelbart.

CHAK förbereder för stora protester över hela världen genom olika demokratiska medel,om deras medlemmar inte friges.

CHAK är en mänsklig rätts organisation som forskar folkmordet på kurderna (Halabja, anfal mm)

Vi EuroKurd Human Rights-EHR fördömer Asayish orättvissa handlingar mot människorättsaktivister.

Vi stödjer CHAK, och kräver av Kurdistans Regionala Regering, Jalal Talabani, Iraks president, och Masoud Barzani, Kurdistans president, att frige CHAKs ovannämnda människorätsaktivister.
Vi vill att KRG, och dessa ledare sätter press på Assayish att mänskliga rättigheter inte kränks.

EuroKurd Human Rights
Stockholm
Logga in
Användarnamn

LösenordÄr du inte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Klotterplanket
Du måste logga in för att skriva ett meddelande.

promosyon
09/06/2010 21:02
hello [url=http://www.atilimpro
mosyon.com]promosyon ürünleri[/url], [url=http://www.asyarekla
m.com.tr]promosyon ürünleri[/url]